CDN چیست

CDN چیست


CDN یا ( سی دی ان مخفف Content Delivery Network بوده و به معنای شبکه توزیع محتوا می باشد . CDN گروهی از سرور ها هستند که در نقاط مختلف جهان مستقر هستند و بصورت شبکه ای باهم در ارتباط بوده و کار آنها رساندن سریع محتوای اینترنتی به دست کاربران می باشد.

CDN چیست و چه کاربردی دارد

CDN چیست و کاربردهای CDN؟

سرور های CDN محتوای اینترنتی که شامل فایل های HTML ، Javascript ، css و تصاویر و … می باشند را برروی خود ذخیره میکنند . این ذخیره سازی اطلاعات بروی تمام سرور های مرتبط در شبکه CDN ذخیره می شوند .  دلیل ذخیره شدن این اطلاعات ، بارگذاری محتوا از نزدیک ترین سرور CDN برای کاربران می باشد.

اگر بخواهم به صورت دقیق تر به شما توضیح دهم : ما همگی در ایران هستیم و قصد مشاهده وب سایت سابین سرور را داریم ، حال باتوجه به اینکه سرور میزبانی سابین سرور در آلمان مستقر است دو شرایط زیر را خواهیم داشت

  1. فراخوانی تمام محتوای سابین سرور از سرور های آلمان
  2. فراخوانی بخشی از محتوای ذخیره شده از سرور های CDN که نزدیک به ایران هستند. مانند ترکیه یا خود ایران

حال تصور کنید کدام یک از فراخوانی ها سرعت بیشتری خواهد داشت ؟ فراخوانی از آلمان ؟ یا ایران یا ترکیه یا … ؟

پس یکی از مهترین دلایل استفاده از CDN ها بهبود یافتن سرعت لود وب سایت ها می باشد .

مزایای استفاده از CDN

  • افزایش سرعت بارگذاری و نمایش صفحات وب سایت ها در سیستم کاربران و بازدیدکنندگان سایت ها به دلیل دسترسی سریع به اطلاعات سایت ها
  • افزایش امنیت وب سایت به دلیل گذر اطلاعات به صورت امن از شبکه ای امن و همچنین بهره مندی از سیستم های سخت افزاری و نرم افزاری امنیتی برروی شبکه های توزیع محتوا
  • کاهش مصرف پنهای باند سرور یا هاست میزبان سایت
  • راه اندازی و استفاده آسان از سی دی ان
  • بهبود وضعیت سئو و تاثیر در رتبه سایت در نتایج جستجو به دلیل بهبود سرعت لود وب سایت ( سرعت لود مهمترین فاکتور در سئو سایت است )
  • افزایش پایداری سایت تا ۹۹/۹۹ درصد و دربرخی مواقع تا ۱۰۰ درصد در نسخه های تجاری CDN ها ( مانند پلن های تجاری در cloudflare )
  • جلوگیری از حملاتی همچون DDOS – اگر نمیدانید DDOS چیست ؟ به مقاله حمله دیداس چیست در وبلاگ سابین سرور مراجعه کنید.

سی دی ان چیست ؟

CDN به چه شکلی کار میکند ؟

با توجه به مزیت هایی که از سی دی ان گفتیم حتما شما هم متوجه شدید که سی دی ان قابلیت ها و امکانات مهمی را میتواند در اختیار شما قرار دهد به صورتی که شما بتوانید با هزینه هایی مناسب تر ، نسبت به میزبانی کاربران خود اقدام کنید .

یکی از مهترین دغدغه های وبمستران و مدیران وب سایت ها میزان مصرف پهنای باند و محدودیت پهنای باند می باشد . دلیل این نگرانی نیز معمولا هزینه بالای تهیه پهنای باند درصورت اتمام پهنای باند سرویس میزبانیشان می باشد.

در حقیقت عملکرد CDN به این شکل است که از اطلاعات قابل دانلود سایت شما همانند فایل های HTML و CSS و JS ، تصاویر و فیلم ها و … یک نسخه برروی سرور های مختلف CDN که در سطح جهان پخش شده اند دانلود و ذخیره می شود .

پس از آن هر کاربری که وارد سایت شما می شود ، این اطلاعات که برروی سرور های مختلف در نقاط مختلف جهان قرار دارند در اختیار مرورگر کاربر قرار میگیرد . به عبارتی بر اساس موقعیت جغرافیایی کاربر ، سروری نزدیک به کاربر ، این اطلاعات را به مرورگر کاربر ارسال میکند.

این اطلاعات در کمترین زمان ممکن در اختیار کاربر قرار میگرد و در نتیجه مدت زمان لود سایت ، کاهش می یابد.

معایب استفاده از CDN

در حال حاضر استفاده از CDN معایب و تاثیرات مضر برروی وب سایت ها ندارد و همواره تاثیر مثبت برروی سئو سایت میگذارد . شاید با خود بگویید یکی از معایب استفاده از CDN ، کاهش سرعت لود سایت برای کاربران ایرانی است .

باید به شما بگم که بله این معایب برای کاربران ایرانی است اما تا چند سال قبل . چرا که با شروع به کار CDN ابرآروان ، دیگر این عیب را نمیتوان احساس کرد.

تا چند سال قبل باتوجه به اینکه CDN های خارجی در داخل ایران سروری نداشتند ، اکثرا شاهد افت سرعت لود برای کاربران ایرانی بودیم . اما به شروع به کار ابرآروان و ارائه CDN داخلی توسط این شرکت ، علاوه بر توزیع محتوا برروی سرور های خارجی این شرکت ، محتوای شما در سرور های داخل ایران این شرکت نیز توزیع شده و موجب افزایش سرعت لود برای کاربران ایرانی نیز می شود.

سرویس دهنده های CDN معروف

در حال حاضر در سطح جهانی شرکت های زیادی ارائه دهنده CDN رایگان و یا تجاری می باشند .از معروف ترین CDN های رایگان که میتوانیم نام ببریم :

  1. CloudFlare در سطح جهانی
  2. arvancloud در کشور ایران

اشاره کنیم. البته شرکت های دیگری نیز در سطح جهان مانند Coral CDN, Speedy Mirror قرار دارند .

نکته : CDN کلود فلیر و CDN آروان کلود هردو دارای پلن های رایگان و تجاری می باشند.

از سی دی ان های کاملا تجاری نیز میتوانیم به :

  1. CDN مایکروسافت
  2. EdgeCast
  3. Cache Fly
  4. maxcdn
  5. VPS.net
  6. Amazon Cloudfron

اشاره کنیم. که مجددا نیز اعلام میکنیم CDN ابر آروان ، دارای پلن های تجاری نیز می باشد.

در نتیجه :

باتوجه به مزیت هایی همچون مقابله با انواع حملات مخرب توسط شرکت های ارائه دهنده سی دی ان ، همچنین کش اطلاعات توسط شبکه توزیع محتوا و دسترسی سریع کاربران به محتوا و اطلاعات وب سایت ها و درنتیجه بهبود سرعت لود وب سایت ها ، توصیه میکنیم که حتما از CDN ها استفاده کنید .

همچنین توصیه دیگر ما به شما ، بررسی امکانات هر یک از شرکت های ارائه دهنده CDN و مقایسه آنها با یکدیگر پیش از استفاده از آنها می باشد . چرا که هر یک مزایا و معایبی را دارا هستند.

ما پیش از این در وبلاگ سابین سرور آموزش اتصال سایت کلود فلر را نوشته ایم و در صورتی که انتخاب شما CloudFlare است میتوانید از این آموزش استفاده کنید.

همچنین به زودی آموزش اتصال سایت به آبراروان را نیز منتشر خواهیم کرد.

بهنام باقریمشاهده نوشته ها

Avatar for بهنام باقری

حدود 9 سالی میشه که در زمینه طراحی سایت و میزبانی وب سایت به صورت تخصصی فعالیت دارم و در شرکت سابین سرور در کنار دوستان خوبم همراه شما عزیزان هستیم.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *