مای اس کیوال یا به زبان انگلیسی MYSQL یک سامانه مدیریت مدیریت پایگاه داده متن باز است که توسط شرکت اوراکل توسعه ، توزیع و پشتیبانی می شود.
به صورت ساده در پاسخ به سوال مای اس کیو ال چیست میتوان چنین گفت که : MySQL مشهورترین سیستم مدیریت دیتابیس است که قابلیت اجرا برروی بیش از ۲۰ پلت فرم متخلف مانند ویندوز و لینوکس را دارد .
MYSQL چیست ؟ و چه کاربردهایی دارد
MySQL معمولا به صورت ترکیبی با زبان برنامه نویسی PHP استفاده می شود و میتوان از آن به عنوان جایگزین SQL server و یا Microsoft Access استفاده کرد.
تاریخچه مای اس کیو ال
در سال ۱۹۹۴ یک شرکت سوئدی به نام MySQL AB ابتدا MySQL را توسعه داد . اولین نسخه داخلی در ۲۳ می ۱۹۹۵ توسط مایکل وایدنیوس و دیوید آکسمارک عرضه شد .
یک شرکت آمریکایی در سال ۲۰۰۸ به نام Sun Micisystems شرکت Mysql AB را خریداری کرد اما طولی نکشید که در سل ۲۰۱۰ شرکت اوراکل ، سان میکروسیستمز را خریداری کرد و بعد از آن MYSQL متعلق به شرکت اوراکل شد.
انواع داده های پشتیبانی شده در مای اس کیوال
- عددی
- کاراکتری
- دودویی
- شمارشی
- زمان و تاریخ
- داده های فضایی (Spatial )
ویژگی های اصلی MySQL
- سهولت در مدیریت
- مقیاس پذیری
- سازگاری
- عملکرد
- امنیت کامل داده
- کم هزینه
- کارایی بالا
- راندمان حافظه
- استفاده از نرم افزار آن بسیار آسان است.
- MySQL را میتوانید در هر زمان مقیاس بندی کنید .
- Mysql با تمام سیستم های مدرن همانند : ویندوز ، لینوکس ، یونیکس سازگار است.
- Mysql بدون از دست دادن قابلیت های مهم و اساسی نتایج کارایی را به شما می دهد.
- فقط کاربران مجاز می توانند به پایگاه داده دسترسی پیدا کنند.
- استفاده از مای اس کیوال رایگان است.
- این نرم افزار سرعت بالای در بارگذاری دارد.
MariaDB یک شاخه از Mysql
MariaDB یک شاخه توسعه یافته از مای اس کیوال می باشد . ماریادی بی در نظر دارد سازگاری بالایی با Mysql داشته باشد و از قابلیت های جایگزینی mysql برخوردار باشد که از طریق مطابقت دقیق با API ها و دستورات mysql به دست آمده است.
برخی اختلافات و ناسازگاری های مستند بین نسخه های MariaDB و MySQL وجود دارد مانند : برخی از ابزارهای تعمال با mysql مثل MySQL Workbench
در نتیجه :
کار با MySQL آسان است . سعی کردیم در این مقاله موارد مرتبط با مای اس کیوال را به شما توضحی دهیم و امیدواریم که اطلاعات مهم و پایه در رابطه با Mysql را به شما ارائه کرده باشیم. اگر نیاز به اطلاعات بیشتر دارید و یا سوالی دارید میتوانید از بخش نظرات با ما در ارتباط باشید . همچنین درصورتی که تمایل داشتید بخشی به این مقاله اضافه شود ، میتوانید برای ما ارسال کنید تا با نام شما در این مقاله بازنشر کنیم.
منبع بخشی از محتوا : ویکی پدیا
بدون نظر