دامنه پریمیوم چیست ؟

دامنه پریمیوم چیست ؟


دامنه پرمیوم چیست و چه مزایایی دارد ؟ آیا تا به امروز به سراغ دامنه هایی رفته اید که پیش از این توسط اشخاص دیگری ثبت شده اند و حالا با قیمت بسیار بالایی فروخته می شوند ؟

دامنه پریمیوم از ارزش و اعتبار بسیار بالایی برخوردار می باشد به گونه ای که دامنه ای با پسوند com. که موقع ثبت حدود 8.40 دلار قیمت دارد، با قیمت های میلیونی به فروش میروند چرا که که به عنوان Premium Domain شناخته می شوند و دارای اعتبار بالایی هستند.

اگر اطلاعاتی در رابطه با دامنه ندارید میتوانید در وبلاگ سابین سرور مقاله دامنه چیست را که پیش از این منتشر شده است مطالعه کنید.

دامنه پریمیوم چیست ؟

کلمه پریمیوم در واقع دارای معنای خاص، ارزشمند، با اعتبار بالا و … می باشد. دامنه هایی که به عنوان پریمیوم شناخته می شوند در واقع دامنه هایی هستند که پیش از این توسط برخی افراد به ثبت رسیده اند و اکنون با قیمت های بسیار بالا برای کسب سود بیشتر خرید و فروش می شوند. یکی از اهداف خرید فروش این دامنه ها، کسب سود توسط سرمایه گذاران می باشد. هدف دیگر، خرید این دامنه ها توسط برخی از افراد برای راه اندازی کسب و کار آنلاین با نامی شاخص و با ارزش است تا بتوانند برروی نام برند و کسب و کار خود مانور بالایی داشته باشند.

به عنوان مثال دامنه Voice.com در سال 2001 به ثبت رسید و بعدا در سال 2019 با قیمت 30 میلیون دلار به عنوان دامنه پریمیوم بفروش رسید. همانطور که گفتیم دلیل این قیمت بسیار بسیار بالا خاص بودن این دامنه است. به خاطر سپردن Voice.com بسیار راحت از به خاطر سپردن Vo-14in-de4ice.com است.

همواره اصلی ترین ملاک در ثبت دامنه به خاطر سپردن راحت آن توسط کاربران و مخاطبان می باشد تا به راحتی بتوانند نام دامنه و برند ما را به یاد داشته باشند.

دامنه پریمیوم
دامنه premium

انواع دامنه پرمیوم

دامنه ها باتوجه به نام و پسوند ارزشمند می شوند و هر چه ارزش دامنه بالاتر باشد رقابت برای ثبت آن دامنه شدید تر است و هرچه قدر رقابت شدید تر و سخت باشد قیمت آن دامنه بالاتر خواهد بود. این دامنه ها در دسته های زیر قرار میگیرند و قیمت گذاری می شوند :

دامنه های با سرچ ( جستجو ) بالا : بسیاری از دامنه ها به دلیل استفاده از کلمات کلیدی خاص و پرکاربرد دارای میزان جستجوی بسیار بالایی هستند. به همین دلیل این دامنه ها به عنوان دامنه های پرمیوم و با طرف دارا بالا شناخته می شوند.

اسامی مخفف : برخی از دامنه های پریمیوم تشکیل شده از برخی اسامی مخفف هستند که موجب با ارش شدن آنها و پرطرفدار شدن این دامنه ها می شود. دامنه هایی که از دو یا سه حرف تشکیل شده باشند و با همین تعداد کلمات کم معنا و مفهوم خاصی را به کاربر منتقل کنند در دسته دامنه های پرمیوم قرار میگیرند. دامنه aa.com جزو این دامنه های پر طرف دار می باشد.

نام محصول : دامنه هایی که نشانگر یک فعالیت خاص باشند و یا نام یک محصوص و کسب و کار را منتقل کنند جزو دامنه های پرمیوم خواهند بود که آنها را category defining  می نامند. از نمونه این دامنه ها میتوان به car.ir اشاره کرد.

پیشنهاد مطالعه : راهنمای انتخاب نام دامنه مناسب

دسته بندی دامنه پرمیوم

دامنه های ویژه یا پرمیوم در دو دسته قرار میگیرند :

Aftermarket : این نوع از دامنه ها، دامنه هایی می باشند که توسط افراد یا شرکت های مختلف به ثبت رسیده اند. این نوع دامنه ها دارای یک قیمت ثابت و مشخصی هستند و تنها امکان انتقال مالکیت آنها بین افراد و شرکت ها وجود دارد.

Registry premium : نوع دیگر دامنه های پریمیوم، دامنه هایی هستند که تعرفه آنها بر اساس تعداد حروف و محبوبت آن تغییر می کند. هرچقدر تعداد حروف دامنه کمتر باشد قیمت آن دامنه بالا خواهد بود. این دامنه ها نیز تو برخی از افراد به ثبت رسیده و یا رزو گردیده اند و با قیمت بالایی به دیگر اشاخص فروخته می شوند.

مزایای دامنه Premium

همانطور که گفتیم دامنه Premium درواقع دامنه هایی با ارزش هستند و با قیمت هایی بسیار بالا فروخته می شوند.این دامنه ها دارای ویژگی ها و مزایی هستند که دیگران مشتاق خریداری آنها می باشند. در ادامه برخی از مزایای دامنه های پریمیوم را توضیح می دهیم.

دامنه پریمیوم چیست
دامنه پریمیوم چیست ؟

1- طول مناسب

هرچه طول نام دامنه کوتاه تر باشد بهتر است. چرا که امکان به خاطر سپردن آن نیز آسان خواهد بود. معمولا دامنه های دو و سه حرفی و دامنه هایی که دارای معنای خاصی هستند به عنوان دامنه پرمیوم شناخته می شوند.هرچقدر طول نام دامنه کوتاه باشد ارزش آن دامنه بالاتر می باشد.

البته گاها برخی از دامنه های با نام طولانی به علت معنای خاص و دیگر دلایل ممکن است به عنوان دامنه پرمیوم شناخته شوند.

2- برند پذیر بودن

برخی از دامنه ها به علت نام هایی که دارند دارای برندپذیری بالایی می باشند و به راحتی متوان از آنها به عنوان نام برند یک کسب و کار استفاده کرد. برخی از دامنه های تک کلمه ای و چند کلمه ای امکان برند شدن را دارند.

3-به یاد ماندنی بودن

برخی از نام های دامنه پرمیوم دارای کلمات و عبارت های بسیار جالب و جذاب هستند که به راحتی میتوان به خاطر سپرد و همیشه به یاد داشت. معمولا این دامنه ها با یکبار خواند به راحتی به خاطر سپرده می شوند که موجب پرمیوم شدن آنها شده است.

4- ترافیک مستقیم

نام دامنه مناسب میتواند ترافیک مستقیم و بالایی را به سمت سایت و کسب و کار شما هدایت کند. دامن هایی که دارای نامی خاص هستند امکان سرچ مستقیم آنها توسط کاربران بسیار زیاد است و همین امر نیز موجب هدایت ترافیک قابل توجه به سمت سایت شما می شود.

5- ارزش عمومی

بسیاری از با ارزش ترین دامنه های فروخنده شده، دامنه هایی با ارزش عمومی بالا هستند. به عنوان مثال دامنه CarInsurance.com دارای ارزش عمومی بسیار بوده است و به قیمت نزدیک به 50 میلیون دلار فروخته شده است.

6- قابل اعتماد بودن

دامنه سطح بالا ( TLD ) رشته ای از کاراکتر های انتهای یک دامنه می باشد. برای اینکه یک دامنه ارزش بالایی داشته باشد باید یک TLD خوب داشته باشد. نام دامنه های معتبر معمولا از TLD های COM یا کشور های مربوطه استفاده می کنند. به عنوان مثال برخی از دامنه های با پسوند IR به عنوان دامنه پریمیوم با پسوند کشوری قابل خرید و فروش هستند. اگر نام خاصی مدنظر شماست که میتوانید بعدا به قیمت بالایی به عنوان دامنه پریمیوم بفروشید میتوانید نسبت به ثبت دامنه IR در سابین سرور اقدام کنید.

پیشنهاد مطالعه : دامنه سطح بالا چیست ؟

آموزش خرید دامنه پریمیوم

انتخاب و خرید یک دامنه پریمیوم میتواند شما را سریعتر به هدفتان برساند و موجب پیشرفت سریع کسب و کار شما شود. برای خرید دامنه پریمیوم و ثبت دامنه پریمیوم راه ها و وبسایت های مختلفی وجود دارد و از طریق این وبسایت ها میتوانید برای ثبت دامنه پریمیوم اقدام کنید. خرید دامنه پریمیوم درواقع انتخاب یک نام مناسب برای کسب و کارتان است که میتواند موجب پیشرفت سریع شما شود. شما با خرید یک دامنه پریمیوم به راحتی میتوانید برند خود را گسترش داده و پیشرفت کنید.

برخی از وبسایت ها جهت ثبت دامنه پریمیوم

برای ثبت دامنه Premium وبسایت های مختلفی وجود دارد که در ادامه ما تنها سه مورد از آنها را نام می بریم.

۱. وبسایت Sedo

وب سایت Sedo یکی از بزرگترین بازارای های آنلاین خرید و فروش دامنه پریمیوم است. شما میتوانید دونوع دامنه های ثبت شده و ثبت نشده پریمیوم را در این وبسایت پیدا کنید.

2- وب سایت Flippa

یکی دیگر از سایت های خرید و فروش دامنه های پریمیوم Flippa نام دارد. در این وبسایت علاوه بر خرید و ثبت دامنه پریمیوم شما میتوانید وبسایت کامل با برند دامنه پریمیوم را خریداری کنید.

3- وب سایت  Domain.com

این وبسایت یکی از قدیمی ترین سایت های خرید و فروش دامنه Premium است.شما از طریق این وبسایت می توانید دامنه های پرمیوم ثبت نشده را پیدا کنید و با قیمت های بسیار مناسب ثبت کنید.

قیمت این نوع دامنه های خاص

هیچ قانون خاصی برای پرمیوم شدن دامنه ها وجود ندارد. تنها دلیل خاص بودن دامنه تنها ملاک ها و دلیلی هستند که پیش از این گفتیم، ملاک هایی همچون کوتاه بودن و معروف بودن دامنه و اینکه مشتریان حاضرند چه مبالغی را برای خریداری آن دامنه پرداخت کنند همگی موجب پرمیوم شدن دامنه ها و قیمت گذاری آنها می شود.

قیمت دامنه های خاص تنها به خاطر برخی دلایل معدود بسیار بالا می باشد. به عنوان مقال تقریبا غیرممکن است که بتوانید دامنه دو یا سه کلمه ای معروفی را پیدا کنید که تا به امروز ثبت نشده و به عنوان پریمیوم شناخته نشده است. همین موضوع موجب افزایش قیمت دامنه های خاص و پریمیوم می شود.

سخن پایانی

دامنه های پرمیوم همان دامنه های معمولی هستند اما به دلایلی که در این این مقاله اشاره کردیم به عنوان پریمیوم و خاص شناخته شده اند. معیار هایی همچون ارزش پذیری ، سئو ، برندپذیری ، اختصار و زیبایی همگی از دلایل خاص بودن یک دامنه می باشند.

خرید دامنه به این بستگی دارد که بدانید چه چیزی برای برند خود می خواهید و چه چیزی برای برند شدن کسب و کارشما مناسبت است. قبل از خرید دامنه حتما به موارد زیر دقت کنید :

آیا این دامنه به راحتی در ذهن مخاطبین می ماند؟

آیا موجب متمایز شدن من از رقبا می شود ؟

آیا مخاطب به راحتی متوجه حوزه فعالیت کسب و کار من از طریق نام دامنه می شود؟

قطعا اگر به این سوالات پاسخ دهید میتوانید به راحتی یک دامنه مناسب را برای کسب و کار آنلاین خود ثبت کنید.

5/5 - (2 امتیاز)

بهنام باقریمشاهده نوشته ها

Avatar for بهنام باقری

حدود 9 سالی میشه که در زمینه طراحی سایت و میزبانی وب سایت به صورت تخصصی فعالیت دارم و در شرکت سابین سرور در کنار دوستان خوبم همراه شما عزیزان هستیم.

2 نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *