مزایا و معایب دایرکت ادمین

مزایا و معایب هاست دایرکت ادمین


مزایا و معایب کنترل پنل دایرکت ادمین

بعد از کنترل پنل محبوب سی پنل ، دایرکت ادمین محبوب ترین کنترل پنل در میان استفاده کنندگان از هاست لینوکس می باشد . دایرکت ادمین به عنوان یک پنل مدیریت هاست ، دارای محیطی بسیار ساده ( در نسخه های قدیمی آن ) نسبت به کنترل پنل سی پنل و سایر کنترل پنل ها می باشد.

در همین ابتدای مقاله اگر بخواهیم به بزرگ ترین مزیت دایرکت ادمین برای ایرانیان اشاره کنیم باید بگوییم که این کنترل پنل برای ایران و ایرانیان تحریم نمی باشد و شما میتوانید با هویت ایرانی و برروی سرور های ایرانی از این کنترل پنل استفاده کنید.

دایرکت ادمین چیست ؟

دایرکت ادمین یک کنترل پنل میزبانی وب گرافیکی می باشد که مبتنی بر وب بوده و امکان مدیریت سایت ها برروی سرور و هاست را برای کاربران آسان نموده است.  با نصب و راه اندازی این کنترل پنل برروی سرور هایی با سیستم عامل لینوکس ، شما میتوانید انواع مختلف وب سایت ها و نرم افزار ها را به آسانی رو سرور های لینوکسی پیاده سازی و مدیریت کنید.

در نسخه های قدیمی این کنترل پنل ، حالت گرافیکی بسیار کم بوده و تقریبا میتوان گفت در نسخه های قدیمی این کنترل پنل بسیار ساده بوده است . اما با بروزرسانی های جدید دایرکت ادمین در سال 2020 و 2021 ، این کنترل پنل بیشتر گرافیکی شده و از نظر ظاهری خود را به سی پنل نزدیک کرده است.

دایرکت ادمین از سال 2020 تا ششمین ماه از سال 2021 بروزرسانی های زیادی داشته و تغییراتی زیادی روی آن اعمال شده است . از ظاهر گرافیکی آن تا نوع لایسنس ها و پشتیبانی آن در این سال ها دچار تغییرات شدند.

در ادامه این مقاله قصد داریم مزایا و معایب این کنترل پنل را با شما در میان بگذاریم.

کنترل پنل دایرکت ادمین

مزایای کنترل پنل دایرکت ادمین

  1. مقرون به صرفه بودن
  2. سرعت بالا و بهینه
  3. رابط کاربری ساده
  4. عدم تحریم کشور ایران
  5. پایداری بالا

معایت کنترل پنل دایرکت ادمین

  1. ناسازگاری با سیستم عامل ویندوز
  2. جمعت کم کاربران استفاده کننده
  3. فایل منیجر بسیار ساده
  4. سختی کار با ادیتور فایل ها
  5. نداشتن افزونه‌های Third-Party
  6. عدم امکان انتقال بکاپ با ftp توسط کاربر

مزایای دایرکت ادمین

1- مقرون به صرفه بودن :

دایرکت ادمین در مقابل برخی از کنترل پنل های دیگر مانند سی پنل ، بسیار ارزان و مقرون بصرفه می باشد . البته به این نکته هم باید اشاره کنیم که این ارزان قیمت بودن دایرکت ادمین، تاثیری روی عملکرد آن و امنیت آن نداشته است و دایرکت ادمین توانسه برابر با سایر کنترل پنل ها پیشروی کند.

2- سرعت بالا و بهینه :

دایرکت ادمین به گونه ای طراحی و برنامه نویسی شده است که کم حجم و سریع باشد و این کم حجم بودن باعث سرعت بالای آن در هنگام بارگذاری و کار با آن شده است .

سرعت بالا

3- رابط کاربری ساده :

مدیریت اکانت، مدیریت ایمیل‌ها، تنظیمات، نمایش اطلاعات، تنظیمات اضافی و پشتیبانی.

دایرکت ادمین به این 6 بخش تقسیم شده است و همین تقسیم بندی باعث ساده بودن آن گردیده است . همچنین از نظر گرافیکی دایرکت ادمین ظاهری ساده را دارد که همگی باعث سادگی کار با آن گردیده است.

4- عدم تحریم ایران :

یکی از ویژگی های قابل توجه دایرکت ادمین برای ایرانیان ، عدم تحریم بودن آن می باشد . در مقابل سی پنل که ایران را تحریم کرده و نمیتوان از نسخه اورجینال آن برروی سرور های ایرانی و با هویت ایرانی استفاده کرد ، دایرکت ادمین هیچ تحریمی برای ایرانیان ندارد و به راحتی میتوان از آن با هویت ایران و برروی سرور های ایرانی استفاده کرد.

5- پایداری بالا :

کنترل پنل دایرکت ادمین دارای سیستم ضد کرش می باشد که موجب افزایش پایداری آن می باشد . حجم کم این کنترل پنل و سرعت بالای آن و سیستم ضد کرش باید پایداری بسیار بالا در این کنترل پنل می باشد.

معایب کنترل پنل دایرکت ادمین

1- عدم سازگاری با سیستم عامل ویندوز :

دایرکت ادمین از ابتدا برای سرور های با سیستم عامل لینوکس راه اندازی شده است و عملکرد بسیار بالایی را هم برروی این سیستم عامل دارد . به همین دلیل شما نمیتوانید از دایرکت ادمین برروی هاست ویندوز استفاده کنید.

2- جمعیت کم کاربران استفاده کننده :

دایرکت ادمین در مقابل برخی کنترل پنل ها ، دارای استفاده کنندگان کمتری می باشد . همین موضوع هم باعث شده سطح آموزش های تولید شده از نظر آماری برای این کنترل پنل بسیار کم باشد و شما برای یافتن پاسخ سوالات خود باید جستجوی بیشتری انجام دهید.

3- فایل منیجر بسیار ساده :

یکی از بزرگ ترین معایب دایرکت ادمین فایل منیجر بسیار ساده آن می باشد اما این سادگی بگونه ای است که برای انجام برخی کارها مانند کپی فایل ها ، انتقال فایل ها ، اکسترکت کاربران سردرگم می شوند.

4- سختی کار با ادیتور فایل ها :

از دیگر معایب بزرگ دایرکت ادمین ادیتور بسیار ضعیف آن می باشد . بگونه ای که هیچ برنامه نویسی دوست ندارد برروی این ادیتور تغییراتی را اعمال کند . حتی تغییرات ریز.

5- نداشتن افزونه‌های Third-Party :

برای کنترل پنل های سی پنل و پلسک ، افزونه های مختلفی وجود دارد که شما بر حسب نیاز خود میتوانید برای افزایش امکانات کنترل پنل ها از آنها استفاده کنید . اما دایرکت ادمین اینگونه افزونه ها را ندارد .

6- عدم امکان انتقال بکاپ با ftp توسط کاربر :

از دیگر معایب این کنترل پنل میتوان به عدم امکان انتقال بکاپ های گرفته شده توسط کاربر از طریق FTP اشاره کرد . کاربر با سطح دسترسی user این امکان را ندارد و نمیتواند در هنگام بکاپ گیری تنظیم کند تا بکاپ گرفته شده از طریق FTP به هاست دیگری منتقل شود.

مزایا و معایب دایرکت ادمین

امکانات سطح نمایندگان

  • مدیریت اکانت (شامل ایجاد، اصلاح و حذف اکانت)
  • ایجاد پکیج برای کاربران
  • مشاهده کل آمار فضای مصرفی برای هر کاربر به صورت جداگانه
  • مرتب‌سازی آمار بر اساس هر اکانت کاربری
  • سیستم پیام‌رسانی به کاربران (شامل ارسال پیام به تمام کاربران از طریق سیستم پشتیبانی تیکت)
  • پوسته‌ها و قالب‌های قابل تغییر و شخصی‌سازی برای نمایندگان
  • تخصیصی آدرس IP و مدیریت آی‌پی ها
  • شخصی‌سازی NS ها ( نام سرور یا Name Server ها)

امکانات سطح مدیران

  • ایجاد و کنترل اکانت برای چند مدیر و کاربر + تعیین دسترسی‌های لازم به آنها
  • سفارشی کردن پکیج‌های مختلف مانند لیست ایمیل‌ها و ارسال آنها
  • مدیریت DNS، شامل ایجاد، ویرایش و حذف رکوردها برای هر رکورد DNS ذخیره شده در سیستم
  • مدیریت آدرس‌های IP و تخصیص دادن آی‌پی ها
  • مدیریت و آمار جزئی خدمات سیستم

امکانات سطح کاربران

  • مدیریت بخش‌های مختلف مانند ایمیل‌ها،‌ FTP، DNSها، ساب دامنه‌ها، دیتابیس‌ها، صفحات خطا،‌ Cronjobها
  • تنظیمات بخش بکاپ
  • مشاهده آمار کاربر
  • انتخاب نسخه PHP
  • نصب گواهینامه
  • محیط ساده فایل منیجر
نتیجه گیری

در این مقاله از سری مقاله های آموزش هاست دایرکت ادمین در وبلاگ سابین سرور ، مزایا و معایب کنترل پنل دایرکت ادمین را با شما در میان گذاشتیم و سعی کردیم با ارائه مطالب مهم و بازگوکردن معایب و مزایای این کنترل پنل ، بتوانید در هنگام خرید هاست ، راحت تر کنترل پنل مورد نیاز خود را انتخاب کنید.

همچنین اگر تمایل داشتید میتوانید مقاله ای با موضوع مزایا و معایب هاست سی پنل را مطالعه کنید تا در باره این کنترل پنل هم اطلاعات مفیدی را کسب کنید تا بتوانید به راحتی برای خرید هاست سی پنل اقدام کنید . اما اگر قصد دارید بعد از خرید سرور اختصاصی یا مجازی ، کنترل پنل دایرکت ادمین را برروی سرور خود نصب کنید میتوانید از آموزش آموزش نصب دایرکت ادمین روی centos7 استفاده کنید.

اگر تجربه ای خاص از کنترل پنل دایرکت ادمین دارید که میتوانیم آن را در میان مزایا و معایب دایرکت ادمین قرار دهیم حتما از طریق نظرات برای ما ارسال کنید.

5/5 - (4 امتیاز)

امیر حسین بهبهانیمشاهده نوشته ها

Avatar for امیر حسین بهبهانی

امیر حسین به تازگی به بخش محتوای سابین سرور اضافه شده. امیرحسین خیلی به کارهای تیمی علاقه داره و با توجه به دانشی که داره دوست داره مثل بچه های تیم محتوای سابین سرور ، محتواهای خوب تولید کنه. امیر حسین عاشق کار هاستینگه. اگر تولید کننده محتوا هستید مثل امیرحسین باشید. سابین سرور :))

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *