بهینه سازی دیتابیس وردپرس

بهینه سازی دیتابیس وردپرس


بهینه سازی دیتابیس وردپرس

بهینه سازی دیتابیس در وردپرس یکی از مهمترین مواردی است که همواره باید به آن توجه شود. بهینه سازی دیتابیس بهترین و سریع ترین روش پاکسازی دیتابیس و افزایش سرعت سایت است.

هر کاربر معمولی اینترنت هم میداند که سرعت سایت چقدر مهم است. در صورتی که دیتابیس بهینه سازی نشود سایت های پربازدید می توانند بشدت کند شوند و خیلی دیر بارگذاری شوند. این باعث می شود تا کاربران تجربه بدی از بازدید یک سایت داشته باشند. در نتیجه باعث می شود مخاطبان خود را از دست بدهند.

در این مقاله یاد میگیرید که دیتابیس چیست، چه کاری انجام می دهد، بهینه سازی سابت چرا مهم است و چطور می توان دیتابیس را بهینه ساخت.

دیتابیس سایت چیست ؟

دیتابیس یا پایگاه داده محل ذخیره و نگهداری کل اطلاعات سایت شماست. کل داده های سایت در این قسمت ذخیره می شوند. این داده ها شامل تمام صفحات، پست ها، وبلاگ ها، نمونه کارها و .. است. علاوه بر این تنظیمات، نام و رمز عبورها و .. نیز در پایگاه داده ذخیره می شوند. هر چه محتوای سایت بیشتر باشد دیتابیس هم حجم بیشتری خواهد داشت. افزایش حجم دیتابیس باعث می شود فضای زیادی از هاست اشغال شود. در صورتی که دیتابیس بهینه نشود حجم زیادی از فضای هاست را پر می کند.

جداول پایگاه داده وردپرس

پایگاه داده سایت وردپرس شما 11 جدول اصلی دارد. در این جداول تمام اطلاعات سایت ذخیره می شوند. هرچند ممکن است در پایگاه داده خود بیشتر از 11 جدول مشاهده کنید. بیشتر بودن تعداد جدوال وردپرس به دلیل استفاده از افزونه هاست.

در این قسمت 11 جدول پیش فرض وردپرس همراه با محتوایی که ذخیره میکنند آورده شده اند :

wp_commentmeta – اطلاعات متا را برای نظرات ذخیره می کند.
wp_comments – نظرات را ذخیره می کند.
wp_links – منوی پیوندها را ایجاد و ذخیره می کند.
wp_options – گزینه های ذخیره شده در قسمت تنظیمات سرپرست را ذخیره می کند.
wp_postmeta – اطلاعات متا را برای پست ها ذخیره می کند.
wp_posts – داده ها را برای پست ها ، صفحات و سایر انواع پست سفارشی ذخیره می کند.
wp_terms – لیستی از برچسب ها و دسته ها را برای همه پست ها و پیوندها ذخیره می کند.
wp_term_relationships – رابطه بین یک پست و دسته و برچسب آن و همچنین بین پیوندها و دسته های پیوند را ذخیره می کند.
wp_term_taxonomy – برچسب طبقه بندی را در جدول wp_terms ذخیره می کند. طبقه بندی به یک دسته ، پیوند یا برچسب اشاره دارد.
wp_usermeta-اطلاعات فوق کاربران را ذخیره می کند
wp_users – لیستی از کاربران را ذخیره می کند.

 

اگر بدنبال ایمپورت اطلاعات دیتابیس سایت خود در سی پنل هستید میتوانید از با مطالعه آموزش ایمپورت اطلاعات در سی پنل اینکار را به راحتی انجام دهید . این اموزش با عنوان ایمپورت اطلاعات در سی پنل ، بصورت کامل و دقیق در وبلاگ سابین سرور منتشر شده است.

 

چرا باید بهینه سازی دیتابیس در وردپرس انجام شود ؟

وردپرس تمام داده ها و محتوای شما را از وب سایت شما ذخیره می کند. این بدان معناست که هر محتوا ، پست ، نظر یا صفحاتی که در پایگاه داده خود ایجاد کرده اید به صورت زنده وجود دارد. با گذشت زمان ، با به روزرسانی و افزودن پایگاه داده ، پایگاه داده شما احتمالاً رشد می کند. هرچه پایگاه داده شما بزرگتر باشد ، سرور بیشتر به جستجو و بازیابی اطلاعات از جداول پایگاه داده شما نیاز دارد.

بهینه سازی پایگاه داده وب سایت شما می تواند عملکرد وب سایت شما را بهبود بخشد و بار سرور را کاهش دهد. با حذف اطلاعات قدیمی و غیر ضروری از وب سایت خود ، کارآیی پایگاه داده خود را تا حد زیادی بهبود می بخشید و به شما امکان می دهد صفحات را سریعتر سرویس دهید. مهم است که اطمینان حاصل کنید که پایگاه داده شما به طور منظم بهینه شده است تا عملکرد وب سایت سازگار باشد.

اگر داده های غیر ضروری زیادی در پایگاه داده وردپرس شما وجود داشته باشد ، وب سایت شما به طور قابل توجهی کندتر اجرا می شود. این امر منجر به نرخ پرش بالاتری می شود ، زیرا در این صورت کاربران مدت زیادی در وب سایت شما نخواهند ماند ، مخصوصاً اگر بارگیری آن در ابتدا کند باشد. اگر نمی خواهید بازدیدکنندگان فعلی یا احتمالی خود را از دست بدهید ، مطمئن شوید که پایگاه داده شما به طور مکرر بهینه شده است.

اگر پایگاه داده وردپرس شما به درستی بهینه نشده باشد ، موتورهای جستجو به وب سایت شما امتیاز ضعیفی می دهند. موتورهای جستجو اهمیت زیادی به سرعت وب سایت می دهند. بهینه سازی ضعیف پایگاه داده وردپرس می تواند منجر به تجربه بد کاربر و کند شدن ترافیک سرور شود. بهینه سازی پایگاه داده شما داده های غیر ضروری را حذف می کند ، حجم پایگاه داده شما را کاهش می دهد و به آن اجازه می دهد سریعتر کار کند. یک وب سایت با عملکرد بهتر ، تعداد بیشتری از کاربران و تبدیل بیشتر را تشویق می کند.

مطالعه کنید : mysql چیست ؟

بهینه سازی پایگاه داده با افزونه

استفاده از افزونه وردپرس برای بهینه سازی پایگاه داده روشی سریع برای بهینه سازی است. این افزونه ها باعث می شوند بسرعت پایگاه داده را بروز رسانی کنید.

wp-rocket ، wp-sweep و wp- optimize بهترین افزونه های بهینه سازی پایگاه داده هستند. در این آموزش می خواهیم روش بهینه سازی پایگاه داده با افزونه wp-optimize را آموزش دهیم.

 

بهینه سازی دیتابیس در وردپرس

افزونه wp-optimize

WP-Optimize یکی از محبوب ترین افزونه های بهینه سازی پایگاه داده برای وردپرس است. بیش از 900،000 نصب فعال دارد. کار با این افزونه بسیار آسان است. کافیست پس از نصب افزونه روی دکمه Run Optimization یا اجرای بهینه سازی کلیک کنید.

 

574

 

ابتدا باید بهینه سازی های مورد نظر را علامت بزنید. سپس روی دکمه اجرای تمام بهینه سازی های انتخاب شده کلیک کنید.

افزونه wp-optimize همانند 5 افزونه افزایش سرعتی که قبلا معرفی نمودیم با بهینه سازی باعث افزایش سرعت سایتتان می شود.

مطالعه کنید : آموزش تغییر پسورد دیتابیس

بهینه سازی دستی دیتابیس بدون نیاز به افزونه

خیلی از وبمستران به دلایل مختلف ترجیح می دهند بدون افزونه بهینه سازی را انجام دهند. به همین دلیل در این قسمت هر دو روش آموزش داده می شود.

بهینه سازی دیتابیس در وردپرس

برای بهینه سازی دستی ابتدا به هاست سی پنل ایران خود مراجعه کنید. سپس از phpmyadmin به قسمت database وارد شوید.

581

روی دیتابیسی که میخواهید آن را بهینه کنید کلیک کنید. سپس کل جدول هایی که میخواهید بهینه شوند را با check all انتخاب کنید.

بهینه سازی دیتابیس در وردپرس

سپس از منوی with selected گزینه optimize table را انتخاب کنید.

بعد از انتخاب بهینه سازی انجام می شود. و شما پیامی دریافت می کنید که نوشته شده :

Your SQL query has been executed successfully

پس از دریافت این پیام جداول دیتابیس سایتتان بهینه شده اند و می توانید از قسمت دیتابیس ها خارج شوید.

امیدوارم این آموزش برایتان مفید واقع شده باشد. نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود را از قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

فرشته شکوه نیامشاهده نوشته ها

Avatar for فرشته شکوه نیا

بیش از 9 سال است که کار ترجمه و تولید محتوا را دنبال کرده و حدود 2 سال است که در زمینه طراحی سایت فعالیت دارد. علاقه زیادی به وردپرس و تجارت الکترونیک داشته و در حال حاضر به تیم تحریریه سابین سرور پیوسته اند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *