سرور مجازی چیست ؟

سرور مجازی چیست ؟


سرور مجازی یا vps چیست ؟

vps یا Virtual Private Server که در زبان شیرین فارسی به آن سرور مجازی میگوییم بخشی از یک سرور اختصاصی می باشد

با نصب نرم افزارهای مجازی ساز بر روی سرور های اختصاصی امکان ساخت vps یا همان سرور مجازی ها فراهم می شود.

مجازی ساز ها با بخش بندی هر سرور اختصاصی و تقسیم منابع آن امکان ساخت و استفاده از سرور مجازی ها را محیا می کنند و به همین جهت هزینه سرور مجازی همواره بسیار کمتر از یک سرور اختصاصی می باشد.

اگر از کاربران و دنبال کنندگان وبلاگ سابین سرور باشید حتما پیش از این مقاله سرور چیست را در مطالعه کرده اید . در این مقاله اطلاعات کاملی همچون تاریخچه سرور ها ، دیتاسنتر ها و انواع سرور ها برای شما آماده کرده ایم.

انواع سرور مجازی یا vps

در این بخش به ۴ مورد از انواع پر کاربر سرور مجازی ها اشاره می کنیم که کاربرد و مصرف بسیار بالایی را دارا می باشند . بغیر از این ۴ دسته بندی دسته بندی های دیگری نیز وجود دارد که با توجه به مصرف پایین آن ها دیگر آنها را در این لیست قرار ندادیم.

  1. سرور مجازی لینوکس ( در این نوع سرور مجازی ها شما امکان نصب توزیع های لینوکس را دارید )
  2. سرور مجازی ویندوز ( در این نوع سرور مجازی ها شما امکان نصب توزیع های ویندوزی را دارید – ویندوز سرور ها – )
  3. سرور مجازی اشتراکی ( منابع سخت افزاری سرور اختصاصی به صورت اشتراکی مابین این نوع سرور ها تقسیم می شود )
  4. سرور مجازی اختصاصی ( در این سرور مجازی ها منابع سرور اختصاصی همچون CPU , RAM و … به صورت کاملا اختصاصی در اختیار سرور مجازی قرار می گیرد )

سرور مجازی چگونه ساخته می شود ؟

احتمالا برای شما نیز تاکنون این سوال پیش آمده باشد که یک سرور مجازی به چه شکلی ایجاد می شود . ما در این بخش به این سوال شما پاسخ می دهیم.

شرکت های میزبانی وب از مراکز داده یا همان دیتاسنتر ها اقدام به خرید و یا اجاره سرور های اختصاصی می کنند . پس اینکه سخت افزار و …. آماده شد و دسترسی سرور اختصاصی در اختیار شرکت میزبانی وب قرار گرفت شرکت اقدام به نصب سیستم عامل مدنظر خود بر روی سرور اختصاصی می کند .

بعد از نصب سیستم عامل برای مجازی سازی نیاز به یک نرم افزار مجازی ساز می باشد تا فرایند مجازی سازی و سپس ساخت ماشین مجازی برروی آن انجام شود .

مجازی ساز های پر کاربرد به شرح زیر می باشند :

  1. مجازی ساز VMware
  2. مجازی ساز KVM
  3. مجازی ساز OpenVZ
  4. مجازی ساز Xen
  5. مجازی ساز LXC
  6. مجازی ساز Virtuozzo
  7. مجازی ساز Proxmox

مقایسه ۴ مجازی ساز پر کاربرد

نام ویژگی OpenVZ KVM XEN VMWare
نصب اتوماتیک سیستم عامل دارد دارد دارد دارد
فضای دیسک رزور شده در زمان ایجاد ندارد دارد دارد دارد
رمزگذاری تمام حجم دیسک ندارد ندارد ندارد ندارد
مجازی سازی کامل ندارد دارد دارد دارد
پشتیبانی از iptables و ipset محدود دارد دارد دارد
هزینه لایسنس برای سرویس دهنده ندارد ندارد ندارد دارد
مدرن / شخصی سازی کرنل ندارد دارد دارد دارد
هزینه لایسنس برای سرویس دهنده ندارد ندارد ندارد دارد
حریم خصوصی Container ندارد دارد دارد دارد
رم رزرو شده زمان ایجاد سرور ندارد دارد دارد دارد
پشتیبانی از TUN / TAP دارد دارد دارد دارد

۷ کاربرد سرور مجازی

کاربرد انواع سرور مجازی ها
کاربرد انواع سرور مجازی ها

۱- وب سرور : جهت میزبانی سایت های پربازدید

بیشترین کاربرد سرور های مجازی در میزبانی وب سایت های پربازدید می باشد . زمانی که بازدید یک سایت افزایش می یابد در نتیجه نیازمند منابع بیشتر ، ترافیک بالاتر و فضای ذخیره سازی بالا می باشد . در این صورت استفاده از سرور مجازی بسیار مناسب تر از هاست اشتراکی و یا سرور اختصاصی خواهد بود.

۲- ایمیل سرور : استفاده برای ارسال ایمیل بدون محدودیت روزانه

در سرویس های اشتراکی همچون هاست ، میزان ارسال ایمیل های روزانه و هفتگی محدود می باشد . از این رو استفاده از سرور مجازی برای نصب نرم افزار های ایمیل برای ارسال ایمیل های تعداد بالا مناسب می باشد.

۳- اپلیکیشن سرور : استفاده برای راه اندازی اپلیکیشن خاص با منابع بیشتر 

باتوجه به اینکه دسترسی به سرور در هاست اشتراکی بسیار محدود می باشد از این رو شما نمی توانید نرم افزارهای مدنظر خود را نصب و یا پیاده سازی کنید . پس استفاده از سرور مجازی جهت نصب اپلیکیشن های خاص بهمراه منابع اختصاصی گزینه ای مناسب برای شما خواهد بود.

۴- دیتابیس سرور : ذخیره سازی دیتابیس بدون محدودیت حجم

در سرویس های اشتراکی شما برای دیتابیس های خود همواره دارای محدودیت از نظر فضا می باشید . شما با راه اندازی دیتابیس سرور بدون محدودیت قادر به ذخیره سازی دیتابیس های خود خواهید بود.

۵-افزایش عملکرد : میزبانی بخشی از سایت برروی سرور مجازی

با میزبانی هر بخش از وب سایت مانند دیتابیس ، ایمیل ، و … بر روی چند سرور مجازی علاوه بر افزایش عملکرد سایت و در اختیار داشتن منابع بیشتر ، عیب یابی نیز برای شما آسان تر خواهد بود . همچنین در صورتی که هر بخش از وب سایت شما دچار مشکل گردد مانند وب میل ، سایر بخش های وب سایت شما بدون مشکل به عملکرد خود ادامه خواهند داد.

۶- دانلود و آپلود : دانلود و آپلود فایل های حجیم با سرعت بالاتر

با توجه به محدودیت های سرعتی که بر روی اینترنت ها داریم استفاده از سرور مجازی برای دانلود و آپلود فایل های حجیم گزینه ای بسیار مناسب می باشد . با توجه به اینکه سرور ها دارای پورت های بسیار قوی هستند شما می توانید با سرعت دانلودی و سرعت آپلودی بسیار بالا اقدام به دانلود و آپلود فایل های خود کنید.

۷- ذخیره سازی حجیم : ذخیره فایل های با حجم بسیار بالا

بسیاری از سرور های مجازی دارای فضا یا همان هارد با حجم بسیار بالا برای ذخیره سازی می باشند و شما در صورتی که قصد نگهداری  فایل هایی مانند بکاپ را دارید میتوانید از سرور مجازی های حجیم استفاده کنید.

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم نگاهی به سرور مجازی ها ، انواع سرور مجازی ها ، انواع مجازی ساز ها و کاربر سرور مجازی ها داشته باشیم .

به این نکته توجه کنید که علاوه بر مواردی که در این مقاله عنوان کردیم در هنگام خرید سرور مجازی می بایست به مواردی دگیری همچون لوکیشن سرور ، پهنای باند ، پورت ، نوع هارد و … نیز توجه کنید .

همچنین سعی کنید با توجه به جدول مقایسه مجازی ساز ها نوع مجاز ساز سرور را به گونه ای انتخاب کنید که پاسخ گوی نیاز شما باشد.

اگر سوالی در رابطه با این مقاله داشتید خوشحال می شویم از طریق نظرات با ما در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

رضا امیرمحمدیمشاهده نوشته ها

Avatar for رضا امیرمحمدی

رضا امیرمحمدی ؛ یک تولید کننده محتوا ، مهارت خاصی در یادگیری مباحث سرور و هاستینگ داره ، عاشق اینه که هرچی یاد میگیره به همه هم یاد بده. رضا عضو تیم محتوای سابین سرور هست. رضا عاشق محتواست. ( از کارآموزی تا استخدام بصورت دورکاری در سابین سرور است )

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *