فشرده سازی Gzip چیست و چگونه کار می کند ؟
فشرده سازی Gzip در حقیقت یک ویژگی و الگوریتم می باشد که جهت کاهش حجم سایت و افزایش سرعت لود سایت ها استفاده می شود. Gzip یکی از قابلیت های مهم در فشرده سازی فایل ها می باشد که در نهایت موجب افزایش سرعت لود وب سایت ها و مشاهده سریع وب سایت ها توسط کاربران می شود.
فشرده سازی Gzip
وقتی فشرده سازی Gzip روی یک وب سایت فعال می باشد ، فایل های مربوط به آن سایت با سرعت بیشتری توسط کاربران بررروی مرورگرشان دریافت می شود و این موجب بارگذاری سریع فایل های سایت برروی سیستم و مرورگر کاربران شده و وب سایت با سرعت بیشتری لود می شود.
نکته : Gzip تمامی فایل ها را فشرده نمی کند . این فشرده سازی فقط فایل های با فرمت HTML ، Css ، JS را فشرده می کند.
همچنین در هاست سی پنل قابلیتی برای بهینه سازی سایت از طریق هاست و افزایش سرعت وجود دارد که همان فعال سازی Gzip از طریق هاست می باشد که در مقاله ای جداگانه این مورد را آموزش داده ایم و میتوانید در وبلاگ سابین سرور مطالعه کنید.
چرا باید از فشرده سازی Gzip استفاده کنیم ؟
یکی از فاکتور های مهم در سئو وب سایت های بهینه بودن سرعت لود وب سایت ها می باشد . Gzip compression توانایی فشرده سازی فایل هایی با فرمت html و css و js را تا 70 درصد دارد.
این حجم از فشرده سازی موجب کاهش حجم فایل ها و بهبود زمان بارگذاری سایت برای کاربران می شود که در نهایت این کاهش زمان بارگذاری موجب رضایت کاربران و همچنین بهبود سئو وب سایت شما می شود.
مزایای فشرده سازی Gzip
- فشرده سازی فایل ها و ذخیره سازی حجم فایل ها تا 70 درصد
- افزایش سرعت لود وب سایت ها
- کاهش مصرف پهنای باند
اطمینان از فعال بودن Gzip compression
برای اینکه بدانید این قابلیت فشرده سازی برروی سایت شما فعال است یا نه ! وب سایت های مختلفی وجود دارد و شما میتوانید با تست کردن سایت خود در این وب سایت ها ، از فعال بودن Gzip مطمئن شوید.
تعدادی از وب سایت هایی که این بررسی را انجام می دهند :
آموزش فعال کردن Gzip
فشرده سازی Gzip در اصل برروی وب سرور های مختلف فعال و تنظیم می شود که ما در ادامه نحوه فعال سازی چند مورد را توضیح میدهیم.
فعال کردن Gzip در سیستم مدیریت محتوای وردپرس
وردپرس یکی از سیستم های مدیریت محتوای محبوب در بین ایرانیان می باشد . این سیستم مدیریت محتوا دارای پلاگین های بسیار زیادی می باشد که میتوانید با این پلاگین ها بسیاری از موارد مورد نیاز خود را برروی وردپرس پیاده سازی کنید.
از قابل توجه ترین افزونه های وردپرس میتوانیم به افزونه راکت وردپرس ( WP Rocket ) و ( W3 Total Cache ) اشاره کنیم . این افزونه ها میتوانند بصورت خودکار قابلیت Gzip را فعال کنند . فقط کافیست به این افزونه ها اجازه نوشتن و ویرایش فایل htaccess. را بدهید.
این پلاگین ها بصورت خودکار کد های مربوط به فعال سازی Gzip را به htaccess. اضافه میکنند.
فعال سازی Gzip در سیستم مدیریت محتوای جوملا
یکی از ویژگی های خوب سیستم مدیریت محتوای جوملا امکان فعال سازی Gzip از طریق تنظیمات مدیریت این سیستم می باشد . اگر وب سایت شما توسط جوملا طراحی و پیاده سازی شده است میتوانید وارد تنظیمات کلی در پیشخوان جوملا شوید.
بعد از ورود به بخش تنظیمات کلی ، در تب سرور کافیست فشرده سازی Gzip را برروی Yes یا بلی قرار دهید.
آموزش فعال کردن Gzip از طریق htaccess
شما میتوانید وارد هاست خود شوید . سپس فایل htaccess. را پیدا کرده و ویرایش کنید و کد های زیر را به انتهای htaccess. اضافه کنید.
mod_gzip_on Yes
mod_gzip_dechunk Yes
mod_gzip_item_include file .(html?|txt|css|js|php|pl)$
mod_gzip_item_include handler ^cgi-script$
mod_gzip_item_include mime ^text/.*
mod_gzip_item_include mime ^application/x-javascript.*
mod_gzip_item_exclude mime ^image/.*
mod_gzip_item_exclude rspheader ^Content-Encoding:.*gzip.*
نتیجه گیری :
از آنجایی که یکی از فاکتورهای مهم در سئو وب سایت ها سرعت لود می باشد ما به شما پیشنهاد میکنیم تا حتما از فشرده سازی Gzip برروی سایت خود استفاده کنید . چرا که فعال بودن این فشرده سازی نتیجه ای جز بهبود سرعت لود وب سایت شما و تاثیر مثبت در سئو سایت شما نخواهد داشت.
این مقاله در آینده بروزرسانی خواهد شد .
اگر سوالی در رابطه با فشرده سازی gzip داشتید میتوانید از طریق نظرات با ما در ارتباط باشید.
سلام مرسی بابت اموزش خوبتون.
سلام روز بخیر
متشکریم از لطف شما.
سوالی داشتید در خدمت هستیم.
موفق باشید.