weha is cpanel

سی پنل چیست؟

سی پنل یک کنترل پنل محبوب برای سرورهای لینوکسی است که قطعا اسمش را یکبار شنیده اید که جزو محبوبترین کنترل پنل لینوکسی برای میزبانی وب در کل جهان است که در سال 1996 توسعه آن شروع شد .کنترل پنل سی پنل به دلیل اینکه رابط گرافیکی بسیار جذاب و زیبایی را در اختیار مدیر سرور و حتی کاربر نهایی که ارائه میکند ، به محبوبیت بالایی رسیده است که این محبوبیت به ایران نیز رسیده است . اما صدها حیف که ایران در همه جای جهان بجز کشورهای جهان سومی ، تحریم شده است.

سی پنل چیست ؟ مزایا و معایب
سی پنل چیست ؟ مزایا و معایب

تاریخچه سی پنل

حقیقتا تاریخچه پیدایش سی پنل کمکی به شما نخواهد کرد که هزاران دلیل در این خصوص وجود دارد. اما جهت اطمینان شما در سال 1996 شرع به کار کردند و اولین نسخه سی پنل را منتشر کردند. بین سالهای 2000 تا 2023 ، شرکت سی پنل توانست 5 نسخه جذاب از خود را رونمایی کند که از لحاظ زیبایی بصری میباشند و همچنین روزبروز در حال پیشرفت میباشد و امکانات جدیدتری را به خود اضافه میکند.

پیشنهاد مطالعه : آموزش نصب سی پنل

در حال حاضر میلیون ها نفر در سرتاسر جهان از سی پنل بعنوان کنترل پنل میزبانی وب خود استفاده میکنند.

مزایا و معایب استفاده از سی پنل

  • مزایای استفاده از سی پنل

    • رابط کاربری سریع و زیبا
      سی پنل یک کنترل پنل دارای زیبایی بصری و راحتی کار بالایی است که استفاده از آن هم برای مبتدیان و هم حرفه ای ها جذاب میباشد و هر شخصی میتواند از آن بصورت کامل استفاده کند.
    • امنیت بالا
      تیم سی پنل همواره در بحث امنیت تاکید دارند و بصورت منظم آپدیت های امنیتی ( پچ های امنیتی ) را ارائه میکنند که در سرورها بصورت خودکار بروزرسانی میشوند وگاها مدیران سرورها نیز نیاز به اپدیت دستی سی پنل ندارند.
    • پشتیبانی از ابزارهای قدرتمند
      سی پنل از تمام ابزارها و نرم افزارهای قدرتمند لینوکسی پشتیبانی میکند و هرگونه سایتی که با php , nodejs , laravel .python . ruby نوشته شده باشند را میتواند ران کرده و پروژه های شما را آنلاین کند. همچنین از هر سه وبسرور ( آپاچی ، لایت اسپید و انجین ایکس ) پشتیبانی میکند.
    • پشتیبانی قوی تیم سی پنل
      این مورد برای ما ایرانیان بیهوده است . چون ما نمیتوانیم از سی پنل بصورت مستقیم استفاده کنیم و مجبوریم از لایسنس cpanel اشتراکی استفاده کنیم. اگر شما سرور خارج از ایران دارید و اکانتتان در سایت سی پنل نیز با مشخصات خارجی است ، میتوانید خیلی راحت از پشتیبانی آنها استفاده کنید.

  • معایب استفاده از سی پنل

    • گران بودن تعرفه ها
      سی پنل همانند اکثر محصولات خارجی ، با ارز آمریکا ( دلار ) کار میکند و در سال 2022 تصمیم به تغییر سیاست قیمت گذاری خود کرد که این مورد باعث شد تا بصورت تعداد اکانتی لایسنس cpanel را به فروش برساند که اکثرا فکر میکردند با این تغییر ، سی پنل نصف مشتریان خود را از دست خواهد داد که برعکس شد و مشتریان سی پنل محدود به افراد خاص شد و درامد شرکتشان نیز به همان روال سابق شد.( cpanel pricing )
معرفی سی پنل + قیمت لایسنس سی پنل
معرفی سی پنل + قیمت لایسنس سی پنل
  • سرعت بارگذاری خود کنترل پنل
    سی پنل بدلیل زیبایی بصری و گرافیک بالایی که دارد ، علی رغم تمام بهینه سازی های انجام شده در سطح کاربری و مدیریت ، اما همچنان با کمبود سرعت در سخت افزار های پایین مواجه میباشد که البته این مورد نیز مشکل خود سی پنل نبوده و به کمبود سخت افزار برمیگردد. اما در ایران برای اینکه یک عیبی روی محصولی قرار دهیم ، هزاران دلیل کاملا غیرموجه برایش خواهیم داشت.

پلاگین های قابل استفاده در سی پنل

  • imunify 360: پلاگین امنیتی که تحت نظر شرکت کلاودلینوکس توسعه پیدا کرده است و همچنان ایران در لیست سیاه این شرکت میباشد و بایستی از لایسنس imunify اشراکی استفاده کنیم.
  • jetbackup : ابزاری جایگزین برای راحتی کار مدیران سرور و کاربرانی که از سی پنل استفاده میکنند. قصد این ابزار راحتی بکاپ گیری و عدم نیاز کاربر به پشتیبانی شرکت هاستینگ برای بازگردانی بکاپ گرفته شده میباشد. ابزاری کار آمد است که میتوانید لایسنس جت بکاپ را از سابین سرور تهیه کنید.
  • Softaculous : ابزاری برای شرکت های میزبانی وب که امکان نصب سیستم های مدیریت محتوا با یک کلیک را به کاربران خود هدیه دهید.
  • csf : فایروالی قدرتمند در میزبانی وب که سالیان سال است مدیران سرورهای حرفه ای از آن بعنوان فایروال اصلی نرم افزار سرور خود استفاده میکنند.
  • و بسیاری از پلاگین های دیگر که در صنعت میزبانی وب میتوانید استفاده نمایید.

نتیجه گیری

چنانچه قصد دارید از سی پنل استفاده کنید ، حتما باید مطابق نیاز خود سخت افزاری مناسب با پروژه و یا سایتهایی که قرار است میزبانی کنید را از قبل تهیه کرده باشید. دقت داشته باشید که ی پنل بر روی ایپی لوکال به تنهایی قابل استفاده نبوده و شما میبایست حتما یک ایپی استاتیک که به نت بین الملل دسترسی دارد را داشته باشید. برخلاف تصور برخی از عزیزان ، سی پنل حتی بر روی سرورهای ایران نیز نصب میشود و بدون هیچ مشکلی از لحاظ تحریم قابل استفاده میباشد.

چنانچه سوالی در خصوص سی پنل داشتید ، میتوانید از طریق نظرات با ما در ارتباط باشید.

5/5 - (2 امتیاز)

اسفندیار سلیمانیمشاهده نوشته ها

Avatar for اسفندیار سلیمانی

زندگی‌ مثل اسکرول ماوسه . هرچقدر هم گرون قیمت باشه بازم یه روزی خراب میشه . به یه شکل باور نکردنی ! پس تا هستیم قدر لحظاتمونو بدونیم و باور‌نکردنی زندگی کنیم.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *