کسب و کاراستارتاپ ها

استارت آپ چیست و چه تفاوتی با کسب و کار دارد ؟

قطعا یکبار هم که شده کلمه استارتاپ را شنیده اید . در این مطلب قصد داریم به تعریفی دقیق از استارت آپ را به شما ارائه دهیم .

استارتاپ چیست ؟

مطمئنا شما هم در تعریف استارتاپ به جوابهایی مانند : شرکتی نوپا و تازه تاسیس برخورده اید . با این توجه کنید که استارتاپ فرآیند به حرکت درآوردن یک ایده است. به همین دلیل نمیتوان به هر شرکتی تازه تاسیس و نوپا استارتاپ گفت. استارتاپ هایی که یک ایده را عملی میکنند معمولا دارای ظرفیت های بالایی برای رشد هستند و در ابتدای تاسیس معمولا دارای یک یا چند موسس هستند.

استارتاپ چیست ؟

معنا و تعریف دقیق استارتاپ

تصور کنید یک کسب و کاری را شما راه اندازی کردید و در حال فعالیت و جذب مشتری هستید . در نظر میگیریم که شما تخصص لازم و مربتط با موضوع کسب و کار خود را دارید و بصورت حرفه ای در حال فعالیت هستید. بعد از گذشت مدتی با توجه به حرفه ای بودن فعالیت شما جذب مشتریان توسط شما افزایش میباید و دائما تعداد سفارشات شما افزایش میابد و شما با افزایش تعداد سفارشات مجبور به افزایش تعداد نیروی کاری خود هستید تا بتوانید همه سفارشات را به انجام برسانید.

به عنوان مثال در سه ماه اول با 3 نیروی کاری در حال فعالیت بودید و از ماه های بعدی با افزایش 20 درصدی تعداد سفارشات مجبور به افزایش تعداد نیروی کاری خود از 3 نیرو به 5 نیرو هستید و در ماه های بعدی نیز به همین روال ادامه میدهید.

دقیقا تفاوت استارت آپ و کسب و کار در همین مورد هست . استارتاپ ها قابلیت انجام فعالیت های گسترده و پردازش سفارشات و با حداقل نیروی کاری را دارند و با تعداد نیروی کاری کم میتوانند پاسخگوی هزاران مشتری خود باشند.

تفاوت های کسب و کار و استارتاپ ها

در توضیحات بالاتر به چندین تفاوت بین کسب و کار و استارتاپ اشاره کردیم . از دیگر تفاوت های استارت آپ و کسب و کار میتوانیم به خلاقانه بودن استارتاپ و رشد سریع آن اشاره کنیم.

از دیگر تفاوت های استارتاپ با کسب و کار ها میتوانیم به متکی بودن استارتاپ ها به فضای اینترنت و فضای مجایز و خدمات دهی در بسترهای اینترنتی اشاره کنیم .

تاریخچه استار آپ

اگر بخواهیم به تاریخچه استارتاپ بپردازیم مطمئنا میتوانیم شروع آنرا با شروع تمدن در بین انسانها و خرید و فروش محصولات گره بزنیم .

اما شروع استفاده از مفهوم استارتاپ به سال 1911 میلادی بازمیگردد که با شروع شرکت های Silicon Valley آغاز شد.

از قدیمی ترین استارتاپ های موفق میتوانیم به شرکت اپل اشاره کنیم که توسط استیو جابز راه اندازی شد . از دیگر استارتاپ های موفق در سطح جهان هم به گوگل میتوان اشاره کرد که ایده آن در سال 1997 مطرح و در سال 1998 آغاز به کار کرد .

استارت آپ چیست

چرا بیشتر استارتاپ ها شکست میخورند ؟

یکی از اصلی ترین دلایل شکست استارتاپ ها عدم آینده نگری بنیانگذاران آنها و عدم داشتن هدف و نقشه راه مشخص است .

ما در دنیا و بخصوص ایران استارتاپ های بسیاری داریم که به همین دلیل شکت خورده اند . بنیان گذار استارتاپ در حقیقت به همه چیز فکر کرده است و در رابطه با هر موردی برنامه ریزی کرده است . اما هیچ هدفی برای بعد از رشد و سود آوری ندارد و زمانی که استارتاپ به مرحله سودآوری رسید ، به دلیل نداشتن برنامه و نقشه راه مشخص در این مرحله باقی مانده و درنهایت پس از گذشت مدت زمانی شکست میخورند.

مراحل راه اندازی استارتاپ

  1. ایده پردازی
  2. تحقیق و تعیین نقشه راه
  3. ثبت ایده و ادعای مالکیت
  4. تهیه نمونه اولیه
  5. عرضه نمونه اولیه و بررسی بازار
  6. ثبت ایده و محصول
  7. پیدا کردن سرمایه گذار

5 نوع سرمایه گذار برای استارتاپ ها

  1. بانک ها
  2. سرمایه گذارن آنجل
  3. سرمایه گذاران شراکتی
  4. سرمایه گذاران داوطلبانه
  5. سرمایه گذاران شخصی

انواع مدل های سرمایه گذاری

  1. سرمایه گذاری مالکیتی
  2. سرمایه گذاری اعتبار دهی
  3. سرمایه گذاری شراکتی

چه چیزهایی در موفقیت یک استارتاپ نقش دارد ؟

  1. بنیانگذاران
  2. تیم
  3. استراتژی رشد
  4. محصول استارتاپ
  5. بازاریابی و مارکتینگ

چه چیزهایی در شکست استارتاپ نقش دارد ؟

  1. ناتوانی در درک نیاز مشتری
  2. عدم توجه به بازخوردهای نمونه اولیه
  3. برنامه ریزی با هذف کسب و پول و نداشتن اشتیاق
  4. نداشتن مهارت لازم برای موفق شدن
  5. عدم توانایی کافی برای افزایش سرمایه
  6. رهبری و تیم ضعیف

 

5/5 - (1 امتیاز)

بهنام باقری

بهنام باقری هستم عضوی از مجموعه سابین سرور و قصد دارم تا در سابین مگ یکسری مطالب مهم و بدرد بخور را گردآوری کنم تا شما دوستان عزیز بتونید از این مطالب مهم استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا